Tekstvarsel for Norge

Her kan du lese meteorologens tekstvarsel for de norske landområdene.

Korttidsvarslene oppdateres ca. kl. 9, 14, 20 og 22. Langtidsvarslene oppdateres ca. kl 14.

Fredag

Østlandet:Sørøstlig bris, dreiende sørvest, i kveld forbigående sørlig. Opp i frisk bris på kysten. Lokal tåke i høyereliggende områder først på dagen. Utover dagen en del regnbyger. Mulighet for lokal torden nær kysten.

Telemark:Dreining til sør eller sørvest bris, av og til frisk bris på kysten. Lokal tåke eller tåkeskyer først på dagen. Perioder med regnbyger, i kveld mer sammenhengende nedbør. Mulighet for lokal torden nær kysten.

Agder:Sørvestlig bris, til dels frisk bris på kysten, i ettermiddag forbigående sørøst. Oppholdsvær og litt sol. Lokal tåke eller tåkeskyer, særlig inn over i landet. Utover dagen litt regn, økende i ettermiddag. Mulighet for lokal torden nær kysten. I kveld oppholdsvær i sørlige deler av Aust-Agder.

Fjellet i Sør-Norge:Sørøstlig bris, frisk bris utsatte steder. Perioder med regn, lengst i nordvest etter hvert lange perioder med oppholdsvær. Utover ettermiddagen økende nedbør i Langfjella.

Rogaland:Sørlig bris. Skyet, stort sett oppholdsvær. Fra i ettermiddag sørøst opp i liten kuling på kysten, fredag kveld sørlig stiv kuling på kysten. Regnbyger. Utrygt for torden.

Hordaland:Sørlig bris. Skyet, stort sett oppholdsvær. Fra i ettermiddag sørlig frisk bris utsatte steder, fredag kveld liten kuling på kysten i sør. Regnbyger, perioder med sol. Utrygt for torden.

Sogn og Fjordane:Sørlig bris, sent i ettermiddag dreiende nordlig på kysten, sent i kveld sørøst bris. Enkelte regnbyger, perioder med sol. Fra i ettermiddag utrygt for torden.

Møre og Romsdal:Sørøst bris, fra i ettermiddag nordøst bris på kysten. Skiftende skydekke, enkelte regnbyger, perioder med sol.

Trøndelag:Sørøst bris, frisk bris utsatte steder. Skiftende skydekke. Utrygt for enkelte regnbyger. Perioder med sol.

Nordland:Sørøst bris, frisk bris utsatte steder. Oppholdsvær og perioder med sol. Fra i ettermiddag enkelte regnbyger i indre strøk, og Lofoten og Vesterålen.

Troms:Sørøst eller skiftende bris. Skyet eller delvis skyet, oppholdsvær.

Finnmark:Skiftende bris, fra i ettermiddag austlig frisk bris på kysten. For det meste skyet oppholdsvær.

Spitsbergen:Nordvest frisk bris utsatte steder, periodevis liten kuling i nordøstlige områder. I nord skyet og enkelte sludd- eller snøbyger, ellers oppholdsvær og litt sol.

Lørdag

Østafjells:Sørvestleg bris, liten kuling 12 m/s på kysten. Regn og regnbyer, fare for torever i sør.

Fjellet i Sør-Norge:Sørleg bris, først på dagen liten kuling 12 m/s utsette stader. Regn og regnbyer.

Vestlandet sør for Stad:Aust og søraust opp i sterk kuling 20 m/s på kysten, laurdag kveld minkande vind. Regn og regnbyer, utrygt for torever i sør.

Møre og Romsdal og Trøndelag:Bris av skiftande retning. Skiftande skydekke. Enkelte regnbyer, lokalt torever på Nordmøre og i Sør-Trøndelag vest for Trondheim.

Nordland:Skiftande bris, laurdag kveld nordaust liten kuling på kysten lengst nord. Regnbyer på Helgeland, elles opphaldsver og periodar med sol.

Troms og Finnmark:Skiftande bris, søraust til dels liten kuling på kysten i aust. Regn av og til på Finnmarksvidda og i Aust-Finnmark, elles for det meste opphald og periodar med sol.

Spitsbergen:For det meste nordvestleg bris. Opphaldsver og periodar med sol.

Søndag

Østafjells:Økning til vest eller sørvest stedvis liten kuling på kysten, i innlandet bris av skiftende retning. Fra om ettermiddagen vest til nordvest liten og kan hende stiv kuling på kysten av Agder. Enkelte regnbyger, men få byger i nord. Enkelte regnbyger, men etter hvert lettere vær, først i Agder.

Fjellet i Sør-Norge:Skiftende bris, senere nord til nordvest opp i liten kuling i utsatte områder. Enkelte regnbyger. Om kvelden færre byger de fleste steder, men lengst i nord økende bygeaktivitet.

Vestlandet sør for Stad:Nordvestlig frisk bris på kysten, i sør liten kuling, sør i Rogaland opp i stiv kuling. Enkelte regnbyger. Om kvelden litt minkende vind og færre byger sør for Nordfjord.

Møre og Romsdal:Vestlig frisk bris på kysten. Enkelte regnbyger, vesentlig på kysten og på Sunnmøre. Om kvelden nordvestlig frisk bris. Regnbyger.

Trøndelag:Sørvestlig opp i liten kuling på kysten. Regn, vesentlig nord for Trondheimsfjorden. kvelden nordvestlig frisk bris. Mot kvelden nordvestlig frisk bris. Regnbyger.

Nordland:I nord nordøstlig opp i stiv kuling på kysten. Regn i indre strøk, forbigående også i vesterålen og Lofoten. Lokalt mye nedbør i grensetraktene. I sør nordvestlig frisk bris og regn, lokalt mye nedbør. Utover ettermiddagen nordlig opp i liten kuling og spredte regnbyger.

Troms:Nordøstlig bris, periodevis opp i stiv kuling på kysten. Regn i indre strøk, utover ettermiddagen også ut mot kysten. Lokalt mye nedbør i grensetraktene.

Finnmark:Nordøstlig bris, på kysten i vest til dels liten kuling. Etter hvert regn i sør, utover ettermiddagen også på kysten i nord. Lokalt mye nedbør i indre strøk.

Spitsbergen:Nordlig stedvis frisk bris. Oppholdsvær og perioder med sol.