Tekstvarsel for Norge

Her kan du lese meteorologens tekstvarsel for de norske landområdene.

Varslene oppdateres daglig i perioden fra kl 7 til kl 14

Mandag

Østlandet:Skiftende bris. Opphold og til dels pent vær. I kveld mulighet for enkelte regnbyger sør for Oslo, kan hende med torden.

Telemark:Skiftende bris. Opphold og til dels pent vær. Fra utpå ettermiddagen mulighet for enkelte regnbyger, kan hende med torden.

Agder:Østlig bris, nordøstlig opp i frisk bris på kysten. Perioder med sol, men også enkelte regnbyger, til dels med torden. Størst bygeaktivitet i ettermiddag.

Fjellet i Sør-Norge:Skiftende bris, i Langfjellene østlig opp til frisk bris. Oppholdsvær og perioder med sol. Fra i ettermiddag mulighet for enkelte lokale regnbyger.

Rogaland:Skiftande bris, austleg frisk bris på kysten i sør, i kveld nordleg frisk bris nord på kysten i nord. Pent ver, men i ettermiddag tilskyande og utrygt for lokale regnbyer, særleg i indre strok. Lengst sør utrygt for torever.

Hordaland:Søraust eller skiftande bris, i kveld nordvest bris på kysten. Pent ver, men i ettermiddag noko tilskyande og utrygt for enkelte lokale regnbyer i indre strok.

Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal:Skiftande bris. Pent ver, men i ettermiddag noko tilskyande og utrygt for enkelte lokale regnbyer i indre strok.

Trøndelag:Skiftande bris, på kysten sørvest bris. Pent ver, men i ettermiddag noko tilskyande og utrygt for torever i indre strok.

Nordland:Skiftende bris. Utover ettermiddagen økende til sørvestlig frisk bris på kysten, om kvelden liten kuling. For det meste pent vær.

Troms:Minkende til sørvestlig frisk bris utsatte steder. Fra om ettermiddagen skiftende bris. Til dels pent vær.

Finnmark:Vestlig frisk bris, liten kuling på kysten i nord, minkende. I ytre strøk for det meste skyet og enkelte regnbyger, særlig første del av dagen. I Indre strøk oppholdsvær og gløtt av sol.

Spitsbergen:Sørvest bris. Utover ettermiddagen dreiende til sørøst bris. Skyet, eller delvis skyet. Litt sludd eller snø først på dagen, men ellers stort sett oppholdsvær.

Tirsdag

Østlandet:Skiftende bris, på kysten nordlig bris. I natt lokale regnbyger, særlig sør for Oslo. Nord for Mjøsa oppholdsvær. Tirsdag til dels pent vær, men kan hende enkelte ettermiddagsbyger i indre Østfold. Utrygt for torden.

Telemark:Skiftende bris, på kysten overveiende nordlig bris. Skiftende skydekke. Spredte regnbyger. Fra om ettermiddagen opphold og til dels pent vær.

Agder:Østlig bris, på kysten for for Arendal nordøstlig frisk bris, midt på dagen til dels liten kuling vest for Oksøy, om kvelden bris. Skiftende skydekke. Spredte regnbyger. Fra om ettermiddagen opphold og til dels pent vær, først i østlige områder.

Fjellet i Sør-Norge:Skiftende bris, i vestlige områder sør for Haukeli østlig frisk bris. Stort sett opphold og til dels pent vær, men spredte regnbyger sør for Finse. Om kvelden oppholdsvær.

Rogaland:Austleg bris, på kysten nordleg bris. Pent ver, men utrygt for ettermiddagsbyer i indre strok.

Hordaland:Austleg bris, på kysten nordleg opp i frisk bris. Pent ver.

Sogn og Fjordane:Austleg bris, på kysten nordleg opp i liten kuling, kring Stad nordaust stiv kuling. Pent ver.

Møre og Romsdal:Skiftande bris, tysdag ettermiddag auking til nordaust liten kuling på kysten. Pent ver.

Trøndelag:Vest og nordvest bris, tysdag ettermiddag auking til nordleg frisk bris på kysten, tysdag kveld dreiande nordaust. Pent ver.

Nordland:Vestlig frisk bris utsatte steder, i nord liten til stiv kuling. Om kvelden minkende til nordvestlig frisk bris. dreiende nordvest. For det meste skyet. Regn av og til, vesentlig i nord.

Troms:Økning til sørvestlig stiv kuling utsatte steder, tirsdag kveld vestlig liten kuling. Regn.

Finnmark:Økning til vestlig liten til stiv kuling utsatte steder. Regn, på Vidda stort sett oppholdsvær.

Spitsbergen:Søraust liten kuling utsatte steder, om ettermiddagen minkende til skiftende bris. Stort sett oppholdsvær og delvis skyet.

Onsdag

Østafjells:Skiftende bris, på kysten opp til nordøstlig frisk bris om natta og tidlig på dagen. Lettskyet stort sett pent og varmt vær.

Fjellet i Sør-Norge:Skiftende bris. En liten mulighet for spredte regnbyger, ellers for det meste lettskyet pent og varmt vær.

Vestlandet sør for Stad:Skiftende bris. For det meste lettskyet pent og varmt vær.

Møre og Romsdal og Trøndelag:Skiftende bris, på kysten opp til nordøstlig liten kuling. Stort sett pent vær.

Nordland:Skiftende bris, på kysten nordvestlig bris, fra utpå ettermiddagen nordøstlig opp til frisk bris på kysten. Sør for Saltfjellet mulighet for spredte regnbyger natt til onsdag ellers til dels pent vær. Fra Saltfjellet og nordover skiftende skydekke med enkelte regnbyger.

Troms og Finnmark:Nordvestlig bris, opp til frisk bris på kysten. Noen regnbyger. I Troms skiftende bris og lettere vær fra utpå kvelden.

Spitsbergen:Skiftende bris. Natt til onsdag litt sludd eller regn, snø i høyden. Fra om morgenen stort sett oppholdsvær og perioder med sol.